Veelgestelde vragen: Privacy verklaring

Privacyverklaring MijnCarrousel.nl

Sommige persoonsgegevens deel je met ons. Bijvoorbeeld je adres, zodat we jouw cadeau op kunnen sturen. We vinden het belangrijk dat we zorgvuldig omgaan met deze gegevens. We houden ons aan de wetten en regels die gaan over het gebruiken en bewaren van persoonsgegevens. In deze privacyverklaring leggen wij uit hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens. We leggen uit welke we verzamelen en waarvoor we ze gebruiken. Ook vertellen we hoe we jouw privacy beschermen en welke rechten je hebt.

Dit is de privacyverklaring van Inpakcentrale ICN B.V. (hierna “Makro Kerstpakketten” of “wij”). Makro Kerstpakketten is gevestigd in Duiven aan de Dijkgraaf 21. Het Kamer van Koophandelnummer van Makro Kerstpakketten is 09110454. Makro Kerstpakketten is de verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens en daarnaast verwerker, voor zover zij persoonsgegevens verwerkt namens haar kanten.

Wat is het algemene privacybeleid van Makro Kerstpakketten?

Makro Kerstpakketten respecteert de privacy van alle bezoekers en gebruikers van haar website www.mijncarrousel.nl. Makro Kerstpakketten stelt de veiligheid en vertrouwelijkheid van jouw persoonsgegevens voorop en gaat daarom zorgvuldig met alle gegevens om. We delen je gegevens alleen met partijen die betrokken zijn bij de levering van cadeaus en met partijen waarmee wij gegevens moeten delen op basis van een wettelijke verplichting.

Wanneer verzamelen wij jouw persoonsgegevens en hoe komen we hieraan?

Makro Kerstpakketten verwerkt je persoonsgegevens als:
  • Wij van jouw werkgever toestemming hebben gekregen om jou de voucher aan te bieden;
  • Je onze website bezoekt, bijvoorbeeld om een cadeau uit te zoeken;
  • Je jouw gegevens doorgeeft via andere kanalen. Bijvoorbeeld telefonisch via onze helpdesk. 
Wij hebben bepaalde persoonsgegevens van je werkgever ontvangen. Op die manier kunnen wij jou een voucher geven waarmee je een cadeau kan uitzoeken op onze website. Verder verwerken wij de gegevens die jij zelf invult zodat we het door jou gekozen cadeau kunnen opsturen. Ook verzamelen we gegevens via cookies die wij of andere partijen plaatsen. Bij een bezoek aan onze website krijg je een melding, met de vraag of we deze cookies mogen plaatsen. Je kan dit accepteren of afwijzen. 

Waarom verwerken jullie deze gegevens?

Wij verwerken je gegevens met de volgende redenen:
  • zodat we de opdracht die we van jou of van jouw werkgever hebben gekregen kunnen uitvoeren;
  • omdat wij een wettelijke verplichting hebben;
  • omdat je daar toestemming voor hebt gegeven (bijvoorbeeld dat je geïnteresseerd bent in onze nieuwsbrief, of dat wij cookies mogen plaatsen);
  • of omdat wij, en jouw werkgever, daar een gerechtvaardigd belang voor hebben. Dit belang omschrijven wij in deze verklaring.

Waarom verzamelen jullie persoonsgegevens?

Makro Kerstpakketten verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

Communicatie
Het is handig als wij contact met je kunnen opnemen. Om vragen te beantwoorden, of om een klacht over onze diensten en producten in behandeling te nemen.

Leveren cadeau
We verwerken je gegevens om jouw cadeau op te kunnen sturen.

Gebruikerservaring website
Cookies zorgen ervoor dat wij een optimaal werkende website kunnen maken. 

Hieronder lees je meer over deze drie doelen.

1. Communicatie

Alle communicatie met Makro Kerstpakketten verloopt via onze helpdesk. Hier kan je terecht voor al jouw vragen, opmerkingen en eventuele klachten over onze dienstverlening en over je cadeau.
 
De helpdesk is bereikbaar via (0900) 852 8528. Je kan je vraag ook via een online formulier stellen. Vaak hebben onze medewerkers gegevens nodig om je te helpen. Denk aan je naam, OrderID, werkgever, loginnaam of je gekozen cadeau. Ze hebben deze gegevens nodig om je zo goed mogelijk te helpen bij je vraag of klacht.
 
Wij nemen iedere vraag en klacht serieus, en gebruiken deze informatie om onze diensten verder te verbeteren.

2. Leveren cadeau

De voucher ontvang je van ons of van je werkgever. Hierop staat een unieke code, waarmee je kan inloggen op de website www.mijncarrousel.nl. Als je cadeau via ons naar jou gestuurd wordt, dan gebruiken we hiervoor de gegevens die je werkgever voor dit doel aan ons heeft gegeven. Als je werkgever zelf voor de verzending of het uitdelen van de voucher zorgt, dan verwerken we geen adresgegevens.

In beide gevallen kunnen wij jouw persoonsgegevens, waaronder naam en (e-mail)adres, opslaan en koppelen aan de unieke code van je voucher. Dat zorgt ervoor dat je deze in het bestelproces niet opnieuw hoeft in te vullen. Wij doen dat alleen als we dat met je werkgever hebben afgesproken, en je werkgever jouw gegevens aan ons heeft gegeven.

Met de unieke code die op je voucher staat log je in op www.mijncarrousel.nl. Ingelogd op de website kies je zelf je cadeau uit. Om het door jou gekozen cadeau te bezorgen en je daarover op de hoogte te houden vragen wij om een aantal gegevens:

- naam
- adres
- telefoonnummer
- e-mailadres

De gegevens die je invult slaan we op, samen met de unieke code, je OrderID (het nummer dat gekoppeld is aan jouw cadeau) en de gegevens over de verzending van je cadeau.

3. Gebruikerservaring website en direct marketing

Als je onze website bezoekt, plaatsen we cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die een website op je computer, tablet of mobiele telefoon plaatst op het moment dat je de website bezoekt. In deze cookies wordt informatie over jouw websitebezoek opgeslagen. Zo kunnen we het gebruik van onze website onderzoeken en optimaliseren. Wij en/of de derde partijen die deze cookies plaatsen, verzamelen hiervoor de volgende gegevens:
 
- (een deel van jouw) IP-adres;
- technische kenmerken zoals de browser die je gebruikt en de resolutie van je computerscherm;
- vanaf welke pagina je op onze website bent gekomen;
- wanneer en hoe lang je onze website gebruikt;
- of je gebruikt maakt van de functionaliteit van onze website;
Als je wilt precies wilt weten welke cookies wij gebruiken en waar we die voor gebruiken, lees dan onze cookieverklaring.

Hoe lang bewaren we jouw gegevens?

We maken met jouw werkgever afspraken over hoe lang wij jouw gegevens bewaren. Dit is ook afhankelijk van tot wanneer de site geopend is en jij een cadeau kunt uitzoeken,
 
Als wij met je werkgever geen aparte afspraken hebben gemaakt, dan verwijderen wij je (bestel-)gegevens 2 jaar nadat jij een bestelling hebt geplaatst. Dit doen wij om onze garantietermijn van 2 jaar te kunnen waarborgen'
 

Delen we jouw gegevens?

In principe delen we jouw gegevens niet met personen of organisaties buiten Makro Kerstpakketten. We delen je gegevens alleen met andere partijen die nodig zijn om onze diensten te leveren. Denk hierbij aan drukkerijen en post- en e-mailverwerkers.

Als wij je gegevens met andere partijen delen, verplichten wij hen om jouw persoonsgegevens goed te beschermen.

Verder delen we je gegevens alleen aan andere dan de hierboven genoemde partijen als wij daartoe wettelijk verplicht zijn. Zoals de politie, of justitie.
 

Hoe beveiligen wij jouw gegevens?

Wij beveiligen je gegevens om te voorkomen dat deze verloren gaan of in de verkeerde handen vallen. Hieronder vind je enkele maatregelen die we nemen:
 
- onze website is beveiligd met een TLS-certificaat. Dit zorgt ervoor dat de informatie die jij op onze website invult, is beveiligd;
- we maken gebruik van software van hoge kwaliteit en van een firewall. Dat is een systeem dat een netwerk of computer beschermt tegen misbruik van buitenaf;
- toegang tot elektronische systemen is beveiligd met een wachtwoord en als extern toegang wordt gegeven maken we gebruik van two-factor authentication;
- alleen medewerkers die jouw persoonsgegevens nodig hebben, kunnen deze inzien;
- als we persoonsgegevens delen met anderen, doen we dat via een beveiligde verbinding;
- als andere partijen in opdracht van ons met jouw gegevens werken, sluiten we daar overeenkomsten mee af waarin een controlemechanisme is opgenomen, waaronder de mogelijkheid om een audit uit te voeren. Zo wordt jouw privacy gewaarborgd.

Welke rechten heb je met betrekking jouw persoonsgegevens?

Je hebt het recht om jouw persoonsgegevens te bekijken, aan te passen of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om de toestemming die je hebt gegeven voor gegevensverwerking in te trekken. Of bezwaar te maken tegen het gebruik van jouw persoonsgegevens door Makro Kerstpakketten. Ook heb je in sommige gevallen het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je ons kunt vragen om de gegevens die wij van je hebben, op een manier waarop je de gegevens gemakkelijk aan een ander kunt geven.
 
Je kan voor alle bovenstaande handelingen mailen naar privacy@makro.nl. Wij zullen dan bekijken of we aan je verzoek kunnen voldoen. In sommige situaties hebben wij een wettelijke verplichting om bepaalde gegevens te bewaren.
 
Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, en niet door iemand anders, vragen wij je een kopie van je identiteitsbewijs met jouw verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, de MRZ (dat is de machine readable zone, ofwel de strook met nummers in het ID-bewijs), het ID-nummer en je burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit om je privacy te beschermen. We laten je zo snel mogelijk weten of we jouw verzoek kunnen uitvoeren.
 
Heb je een klacht over onze gegevensverwerking? Dan kan je die melden bij onze Functionaris voor Gegevensbescherming. Stuur hiervoor een e-mail naar privacy@makro.nl, of een brief naar:

Makro Nederland
t.a.v. de Functionaris voor Gegevensbescherming
Postbus 94303
1090 GH Amsterdam
 
We hopen natuurlijk dat we hier samen uit kunnen komen. Je kan ook een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, dat is de onafhankelijke toezichthouder in Nederland die bescherming van persoonsgegevens bewaakt. Dat kan op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wat als het privacybeleid van Makro Kerstpakketten wijzigt?

De regels rondom de bescherming van persoonsgegevens en onze diensten kunnen veranderen. Daardoor hebben wij het recht om wijzigingen aan te brengen in onze privacyverklaring. De meest actuele privacyverklaring vind je altijd op onze website.
 
Over deze privacyverklaring
Dit is de privacyverklaring van Inpakcentrale ICN B.V. (hierna “Makro Kerstpakketten” of “wij” genoemd). Makro Kerstpakketten is gevestigd in Duiven aan de Dijkgraaf 21. Het Kamer van Koophandelnummer van Makro Kerstpakketten is 09110454. Wij zijn verantwoordelijke voor de verwerking van de persoonsgegevens van onze klanten. Deze huidige verklaring is voor het laatst gewijzigd op 23 februari 2020.

Landal GreenParks korting

Heb je aangegeven dat je de nieuwsbrief van Landal GreenParks wilt ontvangen? Dan delen wij je naam, adres, postcode, woonplaats en e-mailadres met Landal GreenParks. Deze informatie heeft Landal GreenParks nodig om je de nieuwsbrief te kunnen sturen. Ook kunnen zij controleren of je al gebruik hebt gemaakt van hun aanbod.

Toezicht op gebruik persoonsgegevens

Een onafhankelijke toezichthouder controleert binnen onze organisatie op het juist gebruik van persoonsgegevens. Dat is de Functionaris voor Gegevensbescherming (‘FG’). Heb je een klacht of vraag over dit onderwerp, die niet door de helpdesk kan worden beantwoord? Neem dan contact op met de FG. Dit kan per e-mail via privacy@makro.nl, of per post:

Makro Nederland
t.a.v. de Functionaris voor Gegevensbescherming
Postbus 94303 1090 GH Amsterdam
 

Staat je antwoord hier niet bij?

Stel hier je vraag aan de helpdesk.